Dolar 34,4929
Euro 36,4337
Altın 2.955,58
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Eskişehir 18°C
Az Bulutlu
Eskişehir
18°C
Az Bulutlu
Cum 17°C
Cts 0°C
Paz 2°C
Pts 4°C

Akademik erteleme konuşuldu

Akademik erteleme konuşuldu
10 Ekim 2019 11:47
A+
A-

Anadolu Üniversitesi Psikolojik Danışma ve Rehberlik Merkezi (PDRM) tarafından ‘Akademik Erteleme’ adlı bir konferans düzenlendi.
Öğr. Gör. Nilüfer Uyar’ın konuşmacı olarak bulunduğu etkinliğe çok sayıda öğrenci katılırken, hayatın her alanında erteleme davranışının yoğun olduğunu söyleyen Nilüfer Uyar, özellikle öğrencilerde akademik erteleme tutumunun sıklıkla görüldüğünün altını çizdi. Öğr. Gör. Uyar, “Öğrencilerin yarıya yakını akademik erteleme davranışı sergiliyor ve bu gerçekten oldukça yüksek bir rakam diyebilirim. Bu konuda kendimizi bir şekilde iyileştirmemiz gerekiyor” ifadelerini kullandı.

“Önceden çalışmaya başlasaydım, başarılı olurdum”
Erteleme davranışı sergileyen öğrencilerin psikolojik durumlarına dair bilgiler paylaşan Öğr. Gör. Nilüfer Uyar, “Başlayıp yarım bıraktıklarımız, bir türlü başına oturamadığımız bir konu olabilir. Bu davranışın birçok çeşidi var. ‘Önceden çalışmaya başlasaydım, başarılı olurdum’, ertelemeci genelde bunu söyler. ‘Bir türlü çalışamadım’, ‘geç kaldım’, ‘istediğim şekilde gitmedi’ gibi bahaneler ile erteleme yapan insanlar çıkış yolu bulamıyor hale gelirler. Aslında öz saygılarını korumaya çabalarken, kendilerini bu konuda savunarak yapmış oldukları ertelemeyi normal kılmaya çalışırlar” diye konuştu.
Öğrencilere tavsiyelerde de bulunan Öğr. Gör. Uyar, şöyle devam etti: “Akademik sorumluluğundan kaçan veya bunu yapmayı erteleyen insanlar genellikle kaygı ve endişe içerisinde olurlar. Kendilerini gergin hissetmeye başlarlar. Bu konuda bir yardım almak çok daha doğru ve iyi bir seçim olur.”

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.