Edebiyat Fakültesi’nde çevrimiçi II. Uluslararası Eskişehir Kongresi başladı
Anadolu Üniversitesi Edebiyat Fakültesi tarafından düzenlenen II. Uluslararası Eskişehir Kongresi çevrimiçi olarak başladı. Kongrenin açılışını Anadolu Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Betül Demirci, Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Erol Altınsapan başta olmak üzere çok sayıda katılımcı takip etti.
II. Uluslararası Eskişehir Kongresi’nin açılış konuşmasını gerçekleştiren Anadolu Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Betül Demir şu ifadeleri kullandı: “Cumhuriyetimizin 100. Yılında, Üniversitemizin 65. Yılında ve Edebiyat Fakültemizin 30. Yılında böyle bir kongrenin gerçekleştirilecek olması çok özel ve güzel oldu. İki gün sürecek ve on dört oturumdan oluşacak bu kongrede Eskişehir’in Kurtuluş Savaşı’ndan bu yana giderek gelişen önemini farklı katılımcılarımız bizimle paylaşacak.”
Prof. Dr. Altınsapan: “Geçmişten günümüze Eskişehir konuşulacak”
Eskişehir adına düzenlenmiş en kapsamlı kongrelerden biri olan 2. Uluslararası Eskişehir Kongresi için heyecanlı olduğunu belirten Anadolu Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. M. Erol Altınsapan şu sözlerle konuşmasına devam etti: “Anadolu Üniversitesi Edebiyat Fakültesi tarafından düzenlenecek olan 2. Uluslararası Eskişehir Kongresi’nde, ‘Geçmişten Günümüze Eskişehir’ ana teması kapsamında arkeoloji, sanat tarihi, sosyoloji, tarih, şehircilik, mimari, felsefe, edebiyat, ekonomi, turizm, güzel sanatlar, sinema konularında sunumlar gerçekleştirecek. Konuların zenginliği, konu başlıkları anlamında çok verimli bir kongre olacak.” Konuşmasına Eskişehir’in tarihi önemine vurgu yaparak devam eden Prof. Dr. Altınsapan, “Eskişehir tarih boyunca çok önemli bir konuma sahip olmuştur. Bizler de bu değeri mezun ettiğimiz binlerce öğrenciyle koruyacağız.” dedi.
“Burada insan en çok birbirini sevmeyi öğreniyor”
Kongrenin ilk oturumunun moderatörlüğünü üstlenen Anadolu Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Dekan Yardımcısı Prof. Dr. Fuat Güllüpınar ise “Eskişehir çok farklı coğrafyalardan gelip burayı evi gibi gören birçok insanı birleştiren bir şehir. Burada insan en çok birbirini sevmeyi öğreniyor. Bugün bu kongre ile Eskişehir’i birçok açıdan ele alacağız. 14 oturum gerçekleşecek.” şeklinde konuştu.
II. Uluslararası Eskişehir Kongresi açılış konuşmalarının ardından moderatörlüğünü Edebiyat Fakültesi Dekan Yardımcısı Prof. Dr. Fuat Güllüpınar’ın yaptığı oturum ile başladı. İlk oturumda ise Öğr. Gör. Kazım Demirer, Dr. Öğr. Üyesi Muhammet Nurullah Çakmak, Doç. Dr. Gülbin Özdamar Akarçay, Dr. Öğr. Üyesi Erhan Akarçay, Prof. Dr. Fuat Güllüpınar ve Burak Can Belge; “1960’lı Yıllarda Eskişehir’de Caz Kültürü, Orkestralar ve Mekanlar: Bir Sözlü Tarih Çalışması”, “Geçmodern Kabilecilik: Eskişehirspor Nefer Taraftar Grubu Örneği”, “Kent Belleğinin Sembolü Eskişehir Şeker Fabrikası’nın Görsel Sosyolojisi”, “Covid 19 Pandemisi ve Toplumsal Eşitsizliklere Etkisi Eskişehirde Bir Saha Çalışması” başlıklı çalışmalarını katılımcılarla paylaştı.
Alanlarında uzman 85 araştırmacının 60 farklı başlıkta çalışmalarını paylaşacağı II. Uluslararası Eskişehir Kongresi 2 gün boyunca çevrimiçi olarak 14 paralel oturumla devam edecek.